Har du lyst å lære å strikke ? her kommer noen tips

Har du lyst å lære deg å strikke ? Lær  alt om materialer og de mest grunnleggende teknikkene.

Alle kan lære å strikke. Husk at alle strikkekyndige har også en gang måtte lære hva en maske er.

Materialer :

garn og strikkepinner er et  «must» å ha. Det er utgangspunktet i det du trenger når du skal strikke.

Velg det rette garnet.

Det finnes et stort utvalg av garn i forskjellige tykkelser ,størrelser og lengder.

Finn informasjon om garnet på magebåndet. Når du kjøper garn så sitter det en papirlapp rundt garnet .Den gir deg all informasjon du trenger.

Innholdet forteller deg om hva garnet er laget av. Det finnes mange materialer og ,mange garn består av en blanding av flere garntyper .Populære garn er bomull ,ull ,alpakka ,mohair og akryl.

Farge og LOT-nummer angir hvilken farge garnet har og hvilket parti det kommer fra.

Det er viktig  når du kjøper garn til et prosjekt ,slik at du ikke får farge forskjell da det kan variere mye i innfargingen noe som vil vises veldig godt når du strikker.

Vekt angir, hvor mange gram garnnøste veier ,mens lenden beskriver hvor mange meter garnnøste inneholder .Denne informasjonen er viktig når man skal beregne hvor mange nøster man trenger til et prosjekt.

Anbefalte pinner er den størrelsen eller tykkelsen dine strikkepinner bør ha for å gi det beste resultatet med et gitt garn.

Strikkefastheten er en viktig indikasjon for om de du strikker kommer til å passe med de målene som er angitt. Strikkefastheten måles over 10x10cm på strikketøyet som angis i antall masker vannrett og antall pinner loddrett. Sår det f.eks 10×10=22 m x27 betyr det at det skal være 22 masker i en bredde på 10 cm og 27 pinner i 10 cm høyde.

Vaskeanvisningen for garnet forteller deg hvordan du bør vaske dette garnet.